Tunteiden kulttuuripolitiikka

Ahmed, Sara
Nimeke: Tunteiden kulttuuripolitiikka
Tekijät: Ahmed, Sara (Kirjoittaja)
Halttunen-Riikonen, Elina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527189207
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 39,00 € (35,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Eurooppalaisen filosofian seura
Sarja: niin & näin
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 321
Tuoteryhmät: niin & näin -kirjat
Käännökset
Kirjastoluokka: 06 YLEINEN KULTTUURIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuuripolitiikka, tunteet, kulttuuri, kieli ja kielet, politiikan psykologia, feminismi, sosiaalipsykologia, poliittinen kulttuuri, tunne-elämä, tunnekasvatus, sukupuolentutkimus, queer-tutkimus, ruumiillisuus
Rasistinen viharyhmä julistaa toimivansa rakkaudesta, uutislähetys varoittaa pakolaisaallosta, valtionpäämies ilmoittaa häpeävänsä maansa menneitä tekoja. Sanat ohjaavat tunteita ja sanoilla ohjaillaan tunteita; tunteet eivät kammitsoidu yksilöiden sisään vaan ne hahmottelevat kentän, jolla ihmiset ja ihmisryhmät politiikassa painiskelevat. Siksi myös turvapaikanhakijoista tai seksuaalivähemmistöistä puhuttaessa tulisi panna merkille tunteet, jotka hahmotuksia hallitsevat.

Sara Ahmed (s. 1969) on brittiläisaustralialainen feministitutkija, joka on keskittynyt erityisesti siirtolaisuutta, toiseutta ja moninaisia identiteettejä koskeviin kysymyksiin. Häntä pidetään yhtenä aikamme merkittävimmistä feministeistä. Tunteiden kulttuuripolitiikka on ensimmäinen häneltä suomennettu teos.


Suosittelemme myös: