Silmät ilman kasvoja — Kauhu filosofiana

Kilpeläinen, Tapani
Nimeke: Silmät ilman kasvoja — Kauhu filosofiana
Tekijät: Kilpeläinen, Tapani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525503876
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Eurooppalaisen filosofian seura
Sarja: Niin & näin -kirjat 77
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 201
Tuoteryhmät: Kotimaiset
niin & näin -kirjat
Tarjouskirjat
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kauhu, filosofia, piilotajunta, tietoisuus, pelko, toiseus, vieraus, ilmaisu, retoriikka, fiktio, kauhuelokuvat, kauhukirjallisuus, elokuvahistoria, kirjallisuudenhistoria
Epäonnistuneen tieteellisen kokeen vuoksi tietokirja muuttuu hiuksianostattavalla tavalla kärpäseksi. Emme suosittele teosta heikkohermoisille.

Ensimmäinen suomenkielinen kauhun filosofian esitys Silmät ilman kasvoja: kauhu filosofiana sisältää lukuisia sekä mauttomia että raakoja kohtia. Julkaisija ei ole kirjan haitallisuutta arvioidessaan ottanut huomioon, millaisessa yhteydessä ja miten ajatukset kirjassa kuvataan.

Sisällöltään sairaalloinen kirja turruttaa siveellistä arvostelukykyä ja vaikutuksille alttiiden henkilöiden sielullinen tasapaino voi vakavasti häiriytyä. Karmeasti esitetyt ajatuskulut voivat panna herkän lapsen mielikuvituksen liian kiihkeästi liikkeelle moneksi päiväksi ja ehkä vielä enemmän yöksi.

Silmät ilman kasvoja ylittää siveyden ja hyvien tapojen rajat toistuvasti ja laajenevasti, ja aiheen kaameuden valossa sen ilmaisutapa on liian jyrkkä. Kokonaisvaikutukseltaan kirja syö filosofien nauttimaa luottamusta.


Suosittelemme myös: