Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Reformaatio

Marshall, Peter
Nimeke: Reformaatio
Alkuteos: The Reformation: A Very Short Introduction
Tekijät: Marshall, Peter (Kirjoittaja)
Kilpeläinen, Tapani (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527189115
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Alkuteos: The Reformation: A Very Short Introduction
Kustantaja: Eurooppalaisen filosofian seura
Sarja: niin & näin 89
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 157
Tuoteryhmät: Käännökset
niin & näin -kirjat
Tarjouskirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: reformaatio, teologia, kirkkohistoria, uskontohistoria, yhteiskunnalliset vaikutukset, sosiaaliset vaikutukset, poliittinen historia, kulttuurihistoria
Reformaation ristiriitaisuutta ei käy kiistäminen. Jumalattomaan menoon jumalistuminen vaali yhteiskuntarauhaa ja käänsi veljen veljeä vastaan, innoitti poliittisia radikaaleja ja voimisti maallisen valtiaan arvovaltaa. Se raastoi kuvia ja johdatti taitelijat uusien aiheiden äärelle. Ja Jumalan sanaan vedottiin yhtä hanakasti Pariisin verihäissä kuin teologisessa debatissa.

Mutta oliko reformaatio siunaavan käden kosketusta vai sielunvihollisen salajuoni? Maailman johtaviin reformaation tuntijoihin kuuluva brittihistorioitsija Peter Marshall ei lähde suunnistamaan uskonnollisten vakaumusten miinakentälle vaan jäljittää reformaation kulttuurisia ja yhteiskunnallisia syitä ja vaikutuksia. Reformaatio on leikkisän oppinut esitys ilmiöstä, jossa mikään ei ole niin yksinkertaista kuin näyttää.


Suosittelemme myös: