Monikulttuurisuus

Malik, Kenan
Nimeke: Monikulttuurisuus
Alkuteos: Multiculturalism and its discontents
Tekijät: Malik, Kenan (Kirjoittaja)
Kilpeläinen, Tapani (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789525503937
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Alkuteos: Multiculturalism and its discontents
Kustantaja: Eurooppalaisen filosofian seura
Sarja: Niin & näin -kirjat 83
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 94
Tuoteryhmät: Käännökset
niin & näin -kirjat
Tarjouskirjat
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: monikulttuurisuus, kulttuurienvälisyys, etniset suhteet, kulttuuri-identiteetti, etninen identiteetti, ulkomaalaispolitiikka, vähemmistöpolitiikka, yhteiskuntapolitiikka, julkinen keskustelu, yhteiskuntafilosofia
Monikulttuurisuus merkitsee vähintään kahta asiaa. Sitä, että eletään monikulttuurisessa yhteiskunnassa, ja sitä, että yhteiskunnan moninaisuutta mielitään hallinnoida monikulttuurisella politiikalla.

Mutta todellinen moninaisuus ei merkitse kuviteltua sivilisaatioiden yhteentörmäystä. Kun kulttuurit pyhitetään aidoiksi, yhtenäisiksi ja koskemattomiksi, niiltä kielletään mahdollisuus muuttua, kehittyä ja käydä keskustelua. Ennakkoluuloisen rasismin ja kulttuurien herkkähipiäisen kunnioittamisen tilalle Monikulttuurisuus tarjoaa elävää dialogia, jossa ongelmia puidaan avoimesti julkisessa tilassa.

Kenan Malik (s. 1960) on intialaissyntyinen britti, joka on viime vuosina kirjoittanut erityisesti rotukeskustelusta, moraaliajattelusta ja monikulttuurisuudesta. Tutkija Pasi Saukkonen on kirjoittanut teokseen jälkisanat, joissa hän tarkastelee Malikin teosta kriittisesti ja täydentää sitä kuvauksella suomalaisesta monikulttuurisuuspolitiikasta.


Suosittelemme myös: