Juoksu — Fyysisiä mietiskelyjä

Blanc, Guillaume le
Nimeke: Juoksu — Fyysisiä mietiskelyjä
Alkuteos: Courir. Méditations physiques
Tekijät: Blanc, Guillaume le (Kirjoittaja)
Kilpeläinen, Tapani (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527189337
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Alkuteos: Courir. Méditations physiques
Kustantaja: Eurooppalaisen filosofian seura
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 181
Tuoteryhmät: niin & näin -kirjat
Käännökset
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: liikuntafilosofia, juoksu, filosofia, elämänfilosofia, mietiskely, fyysinen aktiivisuus, ruumiillisuus, eksistenssi, maratoonarit, elämäntapa, urheilu, liikunta
Aina on lenkin aika jossakin. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa juoksevat joka päivä. Mikä ajaa heidät päivä toisensa jälkeen tarkoituksettomaan touhuun tien päälle?

Terveydestä huolehtiminen, ulkonäkönsä muokkaaminen ja trendikkäissä treenivetimissä näyttäytyminen ovat kaikki mahdollisia motiiveja juosta, mutta juoksussa on paljon muutakin. Asvaltilla, tartanilla tai pururadalla lenkkeilijälle valkenee, millaista on olla haavoittuvainen ihminen, millaista on ihmiselämän väliaikaisuus. Askeleet tuottavat kokemuksia, haksahduksia ja ajatuksia. Vain juoksija tietää, mikä kestää juoksemisen ja mikä ei.

Guillaume le Blanc (s. 1966) on ranskalainen maratoonarifilosofi, joka on tuotannossaan tutkinut ennen kaikkea yhteiskunnallisia kysymyksiä. Tässä kirjassa hän kuitenkin keskittyy lajiin, jota hän on harrastanut teini-ikäisestä lähtien.


Suosittelemme myös: