Materian väre — Olioiden poliittinen ekologia

Bennett, Jane
Nimeke: Materian väre — Olioiden poliittinen ekologia
Alkuteos: Vibrant Matter, A Political Ecology og Things
Tekijät: Bennett, Jane (Kirjoittaja)
Kilpeläinen, Tapani (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789527189610
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Alkuteos: Vibrant Matter, A Political Ecology og Things
Kustantaja: Eurooppalaisen filosofian seura
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Käännökset
niin & näin -kirjat
Kirjastoluokka: 11.5 Nykyajan filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ihmisen ekologia, poliittinen ekologia, materialismi, poliittinen filosofia, politiikka, ekologia, ympäristöliikkeet, ympäristönsuojelu, filosofia, ympäristötietoisuus, luonto, toimijuus
Materian väre on yritys siirtää sekä politiikan teorian että yhteiskunta- ja ympäristöajattelun valokeila pois ihmisestä olioihin itseensä. Näkökulmanvaihdos paljastaa, että hirmumyrskyt, sademetsät ja bakteerikannat eivät olekaan passiivista materiaa, joka vuoroin helpottaa, vuoroin vaikeuttaa ihmisen toimintaa, vaan itsenäisiä toimijoita, jotka kuuluvat samaan aktiivisesti vaikuttavaan materiaan kuin ihmisetkin.

Professori Jane Bennett (s. 1957) on yhdysvaltalainen politiikan teoreetikko, joka työskentelee Johns Hopkins -yliopistossa. Tuotannossaan hän on keskittynyt muun muassa ympäristöfilosofiaan ja yhteiskuntateoriaan, ja hänen filosofiset vaikutteensa ulottuvat Spinozasta Deleuzeen ja Thoreausta Bergsoniin. Materian väre on ensimmäinen häneltä suomennettu teos.


Suosittelemme myös: