Elämän ongelma — filosofian eettinen ydin

Pihlström, Sami
Nimeke: Elämän ongelma — filosofian eettinen ydin
Tekijät: Pihlström, Sami (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789525503432
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Eurooppalaisen filosofian seura
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 308
Tuoteryhmät: niin & näin -kirjat
Kotimaiset
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofia, elämänfilosofia, elämän tarkoitus, elämä, ymmärtäminen, solipsismi, metafysiikka, etiikka, moraali, vastuu
Sami Pihlstömin uusin teos on ilmestynyt. Teos kokoaa yhteen professori Pihlströmin aatoksia etiikasta, elämästä ja elämänfilosofiasta. "Filosofinen työ on minulle jatkuvasti ongelma juuri sen elämästä ja elämänfilosofiasta. vuoksi, että se on niin keskeinen osa elämääni."

Voimmeko ymmärtää, mitä elämämme on? Wittgensteinin mukaan elämän ongelma voi ratketa vain niin, että se häviää. Tämän ehdotuksen innoittamana ja sitä kritisoiden professori Sami Pihlström luotaa ihmiselämän ydinkysymyksiä: yksilön elämän merkitystä, kuolemaa, syyllisyyttä ja vastuuta. Kirjan valokeilaan kohoaa ihminen väistämättä eettisesti orientoituneena olentona.

Kokoelman kirjoituksissa Pihlström pohtii myös omaa rooliaan filosofina sekä akateemisen filosofian merkitystä tällaisten kysymysten äärellä. Mitä merkitystä filosofisella työllä voi yhteiskunnassa, jossa jo moraalista puhumisen mahdollisuus kapenee alati ja moraaliset puhetavat köyhtyvät koko ajan?

"Tutkittakoon ihmistä luonnontieteellisesti kuinka paljon tahansa, inhimillisen olemassaolon syvin sisältö ja mielekkyys jäävät yksilön itsensä rakennettaviksi."


Suosittelemme myös: